ΚΟΣΜΟΣ

Επικρίσεις δέχεται η Μέρκελ για την είσοδο προσφύγων στη Γερμανία

Επικρίσεις δέχεται η Μέρκελ για την είσοδο προσφύγων στη Γερμανία
Μετανάστης βγάζει selfie με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκέλα Μέρκελ. Φωτογραφία Reuters

Μήνυση σε βάρος της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ κατέθεσε το ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα, Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland, AfD), κατηγορώντας την για "εμπορία ανθρώπων" επειδή άνοιξε της πύλες της χώρας σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

"Η Ανγκέλα Μέρκελ λειτούργησε ως λαθρέμπορος" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολιάζοντας τη μήνυμα, τόνισε ότι η Γερμανία είναι μια χώρα δικαίου και ότι οι πολίτες της είναι ελεύθεροι να καταθέτουν μηνύσεις εφόσον το θεωρούν σωστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Μέρκελ δέχεται επικρίσεις για τη στάση της στο μεταναστευτικό και από το κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) ενώ οι Βαυαροί εταίροι της, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) σχεδιάζουν "επείγοντα μέτρα" για να σταματήσουν την άφιξη νέων προσφύγων. Η Βαυαρία απείλησε μάλιστα σήμερα να προσφύγει και αυτή στα δικαστήρια εναντίον της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ