Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του Τραμπ η Μισέλ Ομπάμα
Η Μισέλ Ομπάμα
AP Photo/J. Scott ApplewhiteΔεν θα συνοδεύσει τον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, η Μισέλ Ομπάμα στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως νέου πλανητάρχη, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (14/1),
Αυτή η είδηση ακολουθεί την απόφαση της πρώην Πρώτης Κυρίας να μην παραστεί στην κηδεία του Τζίμι Κάρτερ, κάτι το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι βρισκόταν ακόμη στη Χαβάη.
Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα επικαλούμενα στενούς συνεργάτες της Μισέλ Ομπάμα, η ηχηρή απουσία της συνιστά μια εξίσου ηχηρή δήλωση.
Ισχυρίζονται ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με έναν άνδρα που, σύμφωνα με την ίδια «δεν αξίζει την προεδρία» και δεν διατίθεται να καταβάλει «καμία προσπάθεια να κρύψει τα συναισθήματά της».
«Εννοούσε κάθε λέξη που είπε στην προεκλογική εκστρατεία» δήλωσε συνεργάτης της για να προσθέσει: «Και δεν είναι υποκρίτρια».
Με το να μην παρευρεθεί στην ορκωμοσία, η Μισέλ Ομπάμα «υπερασπίζεται την αξιοπιστία της» σημείωσε από την πλευρά του ένας άλλος μακροχρόνιος σύμβουλός της.
«Έκανε την πιο σκληρή εκστρατεία εναντίον του προσωπικά, από οποιονδήποτε άλλο», δήλωσε ο ίδιος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φιλικό κλίμα μεταξύ Τραμπ και Ομπάμα στην κηδεία του Τζίμι Κάρτερ - Η αντίδραση της Κάμαλα Χάρις
ΗΠΑ: Πιθανή η άρση κυρώσεων κατά ιρανικού πετρελαίου που είναι φορτωμένο σε τάνκερ
16:33
«Διαφορετικοί οι στόχοι ΗΠΑ και Ισραήλ στον πόλεμο με το Ιράν»: Τι δηλώνει η Αμερικανίδα διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών
16:21
Μέχρι πέντε χρόνια θα πάρει η αποκατάσταση των ζημιών από τις επιθέσεις του Ιράν λέει η QatarEnergy
16:18
ΣτΕ: Υποχρεωτικό εναλλακτικό μάθημα για τους μαθητές που απαλλάσσονται από τα θρησκευτικά
16:10