Ακύρωση των Όσκαρ ζητάει ο Στίβεν Κινγκ λόγω της φωτιάς στο Λος Άντζελες

O πολυδιαβασμένος Αμερικανός συγγραφέας Στίβεν Κινγκ
AP Photo/Chris PizzelloΟ διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Στίβεν Κινγκ ζήτησε να ακυρωθεί η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατακαίνε το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.
Ο Αμερικανός συγγραφέας, που έχει δικαίωμα ψήφου ως μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, έγραψε στο Bluesky: «Δεν ψηφίζω για τα Όσκαρ φέτος. Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να την ακυρώσουν. Καμία λάμψη με το Λος Άντζελες να φλέγεται».
Σύμφωνα με δημοσίευμα του THR, η 97η τελετή απονομής των Όσκαρ 2025 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου. Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων αναβλήθηκε για δεύτερη φορά και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου.
Η Ακαδημία ακύρωσε επίσης το γεύμα που θα δινόταν κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και διευκρίνισε ότι θα τιμήσει όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών.
«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον αντίκτυπο των πυρκαγιών και τις βαθιές απώλειες που βίωσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην κοινότητά μας», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας, Μπιλ Κρέιμερ, και η πρόεδρος, Τζάνετ Γιανγκ. «Η Ακαδημία ήταν πάντα μια δύναμη με ενωτικό χαρακτήρα εντός της κινηματογραφικής βιομηχανίας και δεσμευόμαστε να είμαστε ενωμένοι απέναντι στις δυσκολίες», συμπλήρωσαν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
.jpg?t=_PyJlLXsJXjJenSJIfPSRA)
Η ιστορία που δεν τόλμησε να γράψει ο Στίβεν Κινγκ γιατί ήταν πολύ τρομακτική

Ο συγγραφέας - μυστήριο πίσω από την έμπνευση του Στίβεν Κινγκ για το εμβληματικό «Μίζερι»

Υποβρύχιο Κουρσκ: Η ιστορία της τραγωδίας σε ένα νέο ντοκιμαντέρ από την Χίλαρι Κλίντον
12:14
Βρέθηκε μετά από 100 χρόνια «χαμένη» ταινία του βωβού κινηματογράφου για τον Αβραάμ Λίνκολν
12:02
Το BYD ATTO 2 είναι ένα καινούργιο, προσιτό ηλεκτρικό SUV
11:50
Η Χαμάς παρέδωσε τρεις Ισραηλινούς ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό
11:45