Επικοινωνία Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ - Στο επίκεντρο το μέλλον του TikTok
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ
AP Photo/Susan WalshΤο φλέγον ζήτημα της απαγόρευσης του TikTok στις ΗΠΑ, το εμπόριο και η οπιοειδής ουσία φαιντανύλη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ.
«Μόλις μίλησα με τον ηγέτη της Κίνας, Τζι Τζινπίνγκ. Ήταν ένα πολύ καλό τηλεφώνημα τόσο για την Κίνα όσο και για τις ΗΠΑ. Περιμένω ότι θα λύσουμε πολλά προβλήματα μαζί, και αυτό μπορεί να γίνει από τώρα» έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social.
«Μια θετική αρχή»
Ο Κινέζος ηγέτης δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια «θετική αρχή» στις διμερείς σχέσεις, σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση.
«Προσδίδουμε και οι δύο μεγάλη σημασία στην αμοιβαία αλληλεπίδραση (και) ελπίζουμε ότι οι σχέσεις Κίνας - ΗΠΑ θα έχουν μια θετική αρχή κατά τη διάρκεια της νέας θητείας του Αμερικανού προέδρου» δήλωσε, σύμφωνα με το κινεζικό δίκτυο CCTV.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανατροπή στην τελετή της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ - Γιατί αλλάζει η τοποθεσία
Γερμανία: Οι τιμές καυσίμων υποχρεώνουν τους οδηγούς να χρησιμοποιούν λιγότερο τα ΙΧ τους
14:56
Κρήτη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για το ατύχημα πεντάχρονου σε πισίνα – Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα
14:50
Στο Αυτόφωρο η 25χρονη μητέρα που άφησε μόνο στο διαμέρισμα τον 5χρονο γιο της στη Θεσσαλονίκη
14:43
Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για 20χρονο που πετάει αντικείμενα από τρίτο όροφο - Αναφορές ότι απειλεi να πέσει (vid)
14:34