Χιλιάδες Σέρβοι πολίτες ξεχύθηκαν στο Βελιγράδι κατά του Βούτσιτς μετά τον τραυματισμό διαδηλώτριας
Διαδηλωτές στο Βελιγράδι της Σερβίας
AP Photo/Marko DrobnjakovicΕκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες στο Βελιγράδι διαδήλωσαν την Παρασκευή (17/1) μπροστά από τα στούντιο της Ραδιοτηλεόρασης της Σερβίας, απαιτώντας από τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς και την κυβέρνηση της χώρας δικαιοσύνη για την τραγωδία στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ με την κατάρρευση του στεγάστρου που σκότωσε 14 άνθρωπους.
Αφορμή για τη μαζική διαδήλωση της Παρασκευής ήταν το περιστατικό που συνέβη χθες Πέμπτη στο Βελιγράδι όταν κρατικό αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μια φοιτήτρια που διαδήλωνε.
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο που πολύ γρήγορα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πολυπληθείς διαδηλώσεις στη Σερβία
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φοιτητές πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες για τα γεγονότα του Νόβι Σαντ προχωρώντας σε καταλήψεις και αποκλεισμούς σχολών.
Εδώ και εβδομάδες, φοιτητές κλείνουν καθημερινά για 15 λεπτά έναν από τους κόμβους ή μία από τις λεωφόρους στο Βελιγράδι και σε άλλες πόλεις της Σερβίας, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 15 ανθρώπους που σκοτώθηκαν τη 15η Νοεμβρίου, όταν κατέρρευσε ένα στέγαστρο στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ στο βόρειο τμήμα της χώρας, λίγους μήνες μετά την ανακαίνιση του κτιρίου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φοιτήτρια στη Σερβία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης
Δημοψήφισμα για τη διακυβέρνησή του ζητά ο πρόεδρος της Σερβίας, Βούτσιτς
Αστυνομική καταδίωξη για 27χρονο οδηγό στην Παλλήνη - Ήταν μεθυσμένος και έτρεχε με 150χλμ / ώρα
18:40
Μόσχα: Συνδρομή σε κανάλι νεοναζί και εικόνες με όπλο «πρόδωσαν» τον Ρώσο που ετοίμαζε επίθεση
18:29
Θεσσαλονίκη: Εγκεφαλικό οίδημα προκάλεσε στην 20χρονη η μηνιγγίτιδα - Λαμβάνει ισχυρή θεραπεία
18:18
Συναγερμός στη Βρετανία: Επίθεση με μαχαίρι σε πάρτι για το Χάλοουιν - Τραυματίστηκαν πέντε έφηβοι
18:07