Ισραήλ και Κατάρ επιβεβαιώνουν την έναρξη της εκεχειρίας το πρωί της Κυριακής
Άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού
AP Photo/Tsafrir AbayovΤο γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού και ο στρατός ανακοίνωσαν ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων στη Γάζα θα τεθεί σε ισχύ στις 8:30 π.μ. την Κυριακή, επιβεβαιώνοντας μια δήλωση που δόθηκε νωρίτερα από τον βασικό διαμεσολαβητή Κατάρ.
«Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) προετοιμάζονται για την υποδοχή των ομήρων μετά την απελευθέρωσή τους από την αιχμαλωσία της Χαμάς και επιχειρούν να παράσχουν την κατάλληλη σωματική και ψυχολογική υποστήριξη, με προσεκτική προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
«Παράλληλα με τη συμφωνία και τη δέσμευσή μας να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους, οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια όλων των Ισραηλινών πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας», προστίθεται.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ήχησαν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ και Ιερουσαλήμ ύστερα από πυραυλική επίθεση των Χούθι
Οι ρωγμές στο ισραηλινό πολιτικό σύστημα θέτουν ανά πάσα στιγμή σε κίνδυνο την εκεχειρία στη Γάζα
Βρετανία: Νέο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για μήνα Ιούνιο με 36,4 βαθμούς Κελσίου
19:23
Live Τσίπρας: Ο κόσμος θέλει να καλύψουμε το πολιτικό κενό - Όχι ρεζερβέ θέσεις για πρώην του ΣΥΡΙΖΑ
19:16
Ομηρία σε ζωντανή μετάδοση στη Λάρισα: Ο 50χρονος κατέγραφε τις στιγμές τρόμου κρατώντας τσεκούρι
19:07
Διάσκεψη των Προέδρων: Ποιοι δικαστικοί προκρίνονται για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
18:59