ΟΗΕ: Στους 200 χιλιάδες οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν επιστρέψει στη χώρα τους
Έχουν ξεπεράσει τους 200 χιλιάδες οι Σύροι πρόσφυγες που έχουν επιστρέψει στην χώρα τους σχεδόν ενάμισι μήνα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μπασάρ άλ Άσαντ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πριν από την επίσκεψη του Υπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι στην Συρία και την περιοχή.
Μεταξύ 8 Δεκεμβρίου 2024 και 16 Ιανουαρίου 2025, περί τους 195.200 Σύροι είχαν επιστρέψει στην χώρα τους, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Χ ο Φιλίπο Γκράντι.
«Σύντομα θα πάω στην Συρία - και στις γειτονικές χώρες - καθώς η Υπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες αυξάνει την υποστήριξή της προς τους επαναπατρισθέντες και τις κοινότητες υποδοχής», έγραψε.
Χιλιάδες Σύροι διέφυγαν από τον Λίβανο λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών και επέστρεψαν στην Συρία πριν από την φυγή του Μπασάρ αλ-Ασαντ μπροστά στην προέλαση των δυνάμεων της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ.
Από το 2011, εκατομμύρια Σύροι διέφυγαν από την Συρία διωγμένοι από τον εμφύλιο πόλεμο και την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση για να βρουν καταφύγιο στις γειτονικές ή πιο μακρινές χώρες.
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57
Το Ιράν ανέστειλε 800 εκτελέσεις που ήταν προγραμματισμένες για χθες, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο
23:48
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
23:36
Με αδιανόητο γκολ, η Εθνική πόλο νίκησε και την Κροατία στο Euro του Βελιγραδίου - Δείτε το βίντεο
23:28