Κροατία: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - Βίντεο τον δείχνει να πυροβολεί στα «τυφλά»
Το Κροατικό κοινοβούλιο
(AP Photo/Darko Bandic)Την παραίτηση του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κροατίας Γιόσιπ Ντάμπρο, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον δείχνει να πυροβολεί εν κινήσει μέσα από αυτοκίνητο του.
Ο Γιόσιπ Ντάμπρο παραιτήθηκε χθες Σάββατο μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον δείχνει να πυροβολεί στα τυφλά σε επαρχιακό δρόμο.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ντάμπρο αναγνώρισε ότι το κλίμα που δημιουργήθηκε «επιβαρύνει τόσο την κυβέρνηση όσο και το κόμμα» του. Εξήγησε πως δεν επιθυμεί η παρούσα κατάσταση «να αποσπάσει την προσοχή από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης»
Το επίμαχο βίντεο δείχνει τον Ντάμπρο, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει υπουργός Γεωργίας, να πυροβολεί με πιστόλι από το παράθυρο του συνοδηγού σε αυτοκίνητο που κινούνταν τη νύχτα σε επαρχιακό δρόμο. Διακρίνεται να πυροβολεί αρκετές φορές στα τυφλά, βάζοντας τα γέλια.
Ο 42χρονος Γιόσιπ Ντάμπρο ανήκει στο εθνικιστικό Κίνημα Πατρίδας (DP), το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η διαρροή του βίντεο έχει πλήξει την εικόνα της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντρέι Πλένκοβιτς, η οποία υπέστη βαριά ήττα στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
SPONSORED
Ληστεία στην Κάτω Τιθορέα: Η στιγμή που οι δράστες... ψύχραιμοι μαζεύουν τα λεφτά από τον δρόμο
13:35
Πόθεν έσχες Αλέξη Τσίπρα: Το εισόδημά και οι οφειλές - Τα ακίνητα και η μηχανή
13:33
La Repubblica: H Ιταλία ξεπερνά την Ελλάδα στο δημόσιο χρέος - Γίνεται ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης
13:22
Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνέργεια στους συλληφθέντες
13:21