ΗΠΑ: Δυνατότητα εφόδου σε εκκλησίες, νοσοκομεία και σχολεία για συλλήψεις παράτυπων μεταναστών
Εκκλησία στις ΗΠΑ απαγορεύει την είσοδο την ICE και την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας
AP Photo/Seth WenigΟι αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής της τάξης θα είναι πλέον εκ νέου σε θέση να συλλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες σε λεγόμενες «ευαίσθητες» τοποθεσίες, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να αρθούν ισχύοντες περιορισμοί.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης και φύλαξης των συνόρων θα μπορούν κατά συνέπεια να προχωρούν σε συλλήψεις σε χώρους λατρείας, νοσοκομεία και σχολεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS).
Οι συλλήψεις εκεί ήταν απαγορευμένες από το 2011. Η κυβέρνηση του προηγούμενου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε επεκτείνει τη ρύθμιση.
«Δεν θα μπορούν πλέον να κρύβονται εγκληματίες σε σχολεία και εκκλησίες της Αμερικής για να αποφύγουν τη σύλληψη», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα δέσει τα χέρια των γενναίων μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», προστίθεται στο κείμενο.
Άλλη οδηγία του DHS αποκαθιστά τη δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν με συνοπτικές διαδικασίες οποιονδήποτε αλλοδαπό (-ή) χωρίς άδεια παραμονής που δεν μπορεί να αποδείξει πως διαμένει στη χώρα για πάνω από δυο χρόνια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάντο όπως ο ΜακΚίνλεϊ: Ποιος είναι ο πρόεδρος που εμπνέει τον Τραμπ στη δεύτερη θητεία του
Δεκαοκτώ πολιτείες μηνύουν τον Τραμπ για το μεταναστευτικό
Τραμπ: Τις επόμενες δύο με τρεις ώρες η υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν
19:43
Αντιδράσεις σκληροπυρηνικών ομάδων στο Ιράν κατά της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
19:40
Χαλάνδρι: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση 50.000 ο φαρμακοποιός για το παράνομο εργαστήριο
19:28
Ευχές Νετανιάχου σε Τραμπ για τα γενέθλιά του: «Ένα λαμπρό μέλλον ειρήνης μέσω της ισχύος»
19:18