Κολομβία: Αποστρατεύονται οι ανήλικοι μαχητές του FARC
Ξεκίνησε από χθες η διαδικασία της αποχώρησης από τα στρατόπεδα των Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) όλων των ανήλικων μαχητών, όπως άλλωστε ορίζεται και από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη μεταξύ της οργάνωσης και της Κολομβιανής κυβέρνησης.
Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι συνολικά 13 παιδιά παρελήφθησαν από προσωπικό του Οργανισμού. Αν και η συμφωνία ειρήνης μεταξύ των δύο μερών υπεγράφη στις 24 Αυγούστου, μόλις την Τρίτη κατέστη δυνατή η συμφωνία για την επιστροφή των ανηλίκων.
Ο ΔΕΕΣ εντέλλεται να κάνει μετά την αποχώρησή τους μια εξέταση της κατάστασης της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανηλίκων, να επαληθεύσει τις ταυτότητές τους και να συγκεντρώσει προσωπικά τους στοιχεία. Κατόπιν, θα τους υποδεχθεί μια ομάδα που αποτελείται από μέλη της UNICEF, του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία, η οποία θα προχωρήσει σε μια δεύτερη αποτίμηση. Έπειτα κι από αυτή τη φάση, θα αρχίσει η διαδικασία επανένταξής τους στην κοινωνία.
Φωτιά στο Αριοχώρι Μεσσηνίας - Επιχειρούν εναέρια μέσα
14:50
Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται έως τις 21:00 το ωράριο λειτουργίας του Λευκού Πύργου
14:49
Πυρκαγιές: Άμεσα 25 εκατ. από το Πράσινο Ταμείο για αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική
14:45
30 χρόνια από το χρυσό του Κακλαμανάκη στην Ατλάντα: «Ευλογημένος που οι άνθρωποι μού χαμογελούν»
14:38