ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισπανοί διαδηλώνουν κατά των ταυρομαχιών

Οι Ισπανοί διαδηλώνουν κατά των ταυρομαχιών
REUTERS/Jon Nazca

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη ζητώντας την κατάργηση των ταυρομαχιών.

Από τα μεγάφωνα, εκπρόσωποι του Κινήματος κατά της κακοποίησης των ζώων (Pacma) φώναζαν «να μπει ένα τέλος σε όλες τις εκδηλώσεις με ταυρομαχίες και τα αιματηρά φεστιβάλ».

Πολίτες κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «οι ταυρομαχίες, μάθημα βαναυσότητας» ή «ταυρομαχίες, εθνική ντροπή».
Το Pacma, που ιδρύθηκε πριν από 13 χρόνια, κινητοποιεί όλο και περισσότερους ακτιβιστές και διαδηλωτές και κατάφερε να συγκεντρώσει 284.000 και πλέον ψήφους στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Ζητά την απαγόρευση των ταυρομαχιών καταγγέλλοντας την ίδια στιγμή και τη σκληρότητα που επιδεικνύεται σε βάρος των ζώων.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Καταλονία (βορειανατολική Ισπανία) απαγόρευσε τις ταυρομαχίες. Τα τελευταία χρόνια πολλές πόλεις περιοχές και περιφέρειες υιοθέτησαν μέτρα με στόχο την κατάργηση των ταυρομαχιών.

Οι προασπιστές των δικαιωμάτων των ζώων κατήγαγαν μια σημαντική νίκη την Άνοιξη, όταν η κοινότητα της Καστίλης και Λεόν (βόρεια) ανακοίνωσε «την απαγόρευση της θανάτωσης του ταύρου δημοσίως κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών εορτών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais το 2015 διοργανώθηκαν 1.736 ταυρομαχίες και γιορτές με ταύρους οργανώθηκαν στην Ισπανία, δηλαδή 132 λιγότερες σε σχέση με το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ