Αυστρία: Συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής του ομίλου ακινήτων Signa - Είχε χρέη 30 δισ. ευρώ
Aυστριακή αστυνομία.
AP PhotoΟ αυστριακός επιχειρηματίας, πρώην επικεφαλής του ομίλου ακινήτων Signa, Ρενέ Μπένκο συνελήφθη νωρίτερα σήμερα στο σπίτι του στο Ίνσμπρουκ. Η χρεοκοπία της εταιρίας του θεωρείται η μεγαλύτερη στην οικονομική ιστορία της Ευρώπης.
Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Krone», ο 47χρονος επιχειρηματίας ερευνάται στην Αυστρία, στην Γερμανία, στην Ιταλία και στο Λιχτενστάιν για απάτη και πολλά αδικήματα αφερεγγυότητας, με τα χρέη του να έχουν φθάσει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. Η εισαγγελία της Βιέννης τον ερευνά επίσης με την υποψία της δόλιας χρεοκοπίας.
Ο όμιλος Signa κατείχε ακίνητα όπως τα εμπορικά κέντρα πολυτελείας KaDeWe στο Βερολίνο και Oberpollinger στο Μόναχο, το Kunstforum και το ξενοδοχείο Park Hyatt στο «χρυσό τετράγωνο» της Βιέννης, το Selfridges στην Βρετανία, τα καταστήματα εμπορικών ειδών SportScheck, ακόμη και μεγάλο ποσοστό του εμβληματικού Chrysler Building στη Νέα Υόρκη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Στόχος τζιχαντιστών οι χοροί της Βιέννης»: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Αυστρία
Αυστρία: Ορκίστηκε υπηρεσιακός καγκελάριος ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ - Ο διπλός του ρόλος
«Σπίτι μου 3»: Τι αλλάζει σε δάνειο, ηλικιακά και εισοδηματικά όρια για το πρόγραμμα
05:00
Πότε γυρνούν τα ρολόγια πίσω: Πιο νωρίς από κάθε άλλη φορά
04:00
Ποιες είναι αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής στους δικαιούχους των συντάξεων Νοεμβρίου
03:00
Voucher καυσίμων έως 3.000 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση φέτος
02:00