Η πρώτη αντίδραση για τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων για τη δολοφονία Κένεντι- Τι λέει ο εγγονός του
O JFK χαιρετά το πλήθος στο Ντάλας λίγο πριν δολοφονηθεί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Jim Altgens, FileΗ απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχακτηρίσει χιλιάδες έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι προκάλεσε την αντίδραση του εγγονού του του JFK.
O Τζακ Σλόσμπεργκ είπε ότι δεν υπάρχει «τίποτα ηρωικό» στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ.
«Η αλήθεια είναι πολύ πιο θλιβερή από τον μύθο - μια τραγωδία που δεν χρειαζόταν να συμβεί. Όχι μέρος ενός αναπόφευκτου μεγάλου σχεδίου», έγραψε στο Χ.
«Ο αποχαρακτηρισμός χρησιμοποιεί τον JFK ως πολιτικό στήριγμα, ενώ εκείνος δεν είναι εδώ για να απαντήσει».
Η δολοφονία του JFK το 1963 στο Ντάλας αποτελεί πηγή μία από τις πιο γνωστές θεωρίες συνωμοσίας.
Ως δράστης αναγνωρίστηκε ο Λι Χάρβει Όσβαλντ αλλά δολοφονήθηκε δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Κένεντι.
Από τότε θεωρίες αναφέρουν ότι υπήρχε και δεύτερος ένοπλος και ότι πίσω από τη δολοφονία ήταν η Κούβα.
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να δημοσιοποιήσει τα τελευταία απόρρητα αρχεία σχετικά με την υπόθεση.
Την Πέμπτη (23/1) υπέγραψε σχετικό διάταγμα, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «όλα θα αποκαλυφθούν».
Το διάταγμα θα αποχαρακτηρίσει επίσης τα εναπομείναντα ομοσπονδιακά αρχεία σχετικά με τις δολοφονίες του εμβλήματος των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ το 1968 και του αδελφού του JFK, Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ο οποίος πυροβολήθηκε την ίδια χρονιά ενώ ήταν υποψήφιος για την προεδρία.
Ο Κινγκ πυροβολήθηκε έξω από ένα μοτέλ στο Μέμφις του Τενεσί, όπου είχε υποστηρίξει απεργούς εργάτες καθαριότητας, και πέθανε στο νοσοκομείο.
Ο Τζέιμς Ερλ Ρέι δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του, αλλά αργότερα παραιτήθηκε από την απολογία του και υποστήριξε την αθωότητά του μέχρι το θάνατό του.
Ο γενικός εισαγγελέας και ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών πρέπει τώρα να παρουσιάσουν ένα σχέδιο εντός των επόμενων 15 ημερών για τον αποχαρακτηρισμό των φακέλων JFK και εντός 45 ημερών για τις άλλες υποθέσεις.
Ως εκ τούτου, δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα δουν το φως της δημοσιότητας - και οι ειδικοί στην υπόθεση δεν κρατούν την αναπνοή τους για σημαντικές αποκαλύψεις.
Μόνο μερικές χιλιάδες από τα εκατομμύρια αρχεία της υπόθεσης JFK δεν έχουν ακόμη αποχαρακτηριστεί πλήρως.
«Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ξεγλιστρήσει κάτι που θα είναι η μικροσκοπική κορυφή ενός πολύ μεγαλύτερου παγόβουνου που θα είναι αποκαλυπτικό», δήλωσε ο Λάρι Τζ. Σάμπατο, συγγραφέας ενός βιβλίου για τον Κένεντι.
«Αυτό ψάχνουν οι ερευνητές. Τώρα, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το βρείτε, αλλά είναι πιθανό να υπάρχει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Καταργεί το απόρρητο εγγράφων στις δολοφονίες JFK, Ρόμπερτ Κένεντι και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Η πρώτη συνέντευξη Τραμπ έβγαλε ειδήσεις - Τι είπε για Μπάιντεν, Tik Tok και τον JFK
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45
Αγρότες: Κανονικά η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου
16:44
Στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η ανάρτησή της για το προσωπικό
16:43
Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ αποκλείστηκε από τα κονδύλια ενεργειακής αναβάθμισης ΠΡΙΝ υπογραφεί η σύμβαση»
16:38