Για τον εορτασμό του Έτους του Φιδιού ετοιμάζονται οι Κινέζοι - Επιστροφή στις πόλεις καταγωγής τους
Εκατομμύρια πολίτες της Κίνας ετοιμάζονται για τον εορτασμό του Έτους του Φιδιού, της μεγαλύτερης γιορτής στην ασιατική χώρα, η οποία ξεκινά στις 28 Ιανουαρίου και διαρκεί έως τις 4 Φεβρουαρίου.
Ταξιδιώτες γέμισαν σήμερα τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα αεροδρόμια στην Κίνα, κουβαλώντας μεγάλες βαλίτσες και δώρα, όπως κουτιά με φρούτα, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι επιστρέφουν στις πόλεις καταγωγής τους για να γιορτάσουν την έλευση του Σεληνιακού Νέου Έτους με την οικογένειά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εορτασμοί συνήθως δίνουν ώθηση σε επιχειρήσεις όπως καταστήματα, κινηματογράφοι και εστιατόρια.
Οι αρχές ανυπομονούν οι πολίτες να ανοίξουν φέτος το πορτοφόλι τους για να ενισχύσουν την οικονομία που επιβραδύνεται, και έχουν αυξήσει την επίσημη εορταστική περίοδο από επτά σε οκτώ ημέρες.
Οι επίσημες προσπάθειες για ενίσχυση της αδύναμης κατανάλωσης περιλαμβάνουν επίσης την προώθηση χειμερινών προορισμών και την διασφάλιση χαμηλών αεροπορικών ναύλων για όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου του Κρατικού Συμβουλίου στο Πεκίνου.
Ωστόσο επιχειρήσεις και ταξιδιώτες με τους οποίους μίλησε το Reuters δήλωσαν ότι βλέπουν ενδείξεις πως οι καταναλωτές θα σφίξουν το ζωνάρι ενόψει μιας παρατεταμένης κρίσης στην αγορά ακινήτων και ανησυχιών για την εργασιακή τους ασφάλεια.
Δίκη Βαλυράκη: «Είδα ένα πλαστικό σκάφος καντά στο φουσκωτό του» κατέθεσε μάρτυρας
16:30
Σχέδιο νόμου για την μόνιμη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου ετοιμάζει η Κομισιόν
16:30
ΤτΕ: Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρω τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025
16:26
ΚΚΕ: Να συνεχιστούν οι εργασίες της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
16:21