Δεκάδες νεκρά δελφίνια εξόκειλαν σε παραλία της Σομαλίας - Κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό
Νεκρό δελφίνι (φωτογραφία αρχείου)
230930204341-01-amazon-river-dolphins-dead-drought.Δεκάδες νεκρά ή ετοιμοθάνατα δελφίνια, εξόκειλαν σε παραλία της Σομαλίας, με τις αρχές να ξεκινούν κατεπείγουσα έρευνα για να βρουν την αιτία που προκάλεσε αυτό το ασυνήθιστο συμβάν.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 100 θαλάσσια θηλαστικά εξόκειλαν χθες, Πέμπτη, το απόγευμα σε μια παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στο λιμάνι Μποσάσο και στην παραλία Μαρεέκο στη νότια περιφέρεια Πούντλαντ.
«Το υπουργείο Περιβάλλοντος και το υπουργείο Αλιείας συνεργάζονται για να ερευνήσουν κατεπειγόντως αυτό το ασυνήθιστο περιστατικό», ανακοίνωσε η περιφερειακή κυβέρνηση υποσχόμενη επίσημη έκθεση για τα πιθανά αίτια.
Ο ακριβής αριθμός των δελφινιών δεν επιβεβαιώθηκε, διευκρίνισαν οι περιφερειακές αρχές, προσθέτοντας ότι «οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν πως περίπου εκατό δελφίνια εξόκειλαν στην ακτή».
Σε μήνυμά του που ανήρτησε σήμερα στο Facebook, το υπουργείο Περιβάλλοντος της Πούντλαντ γνωστοποίησε πως οι κάτοικοι κατάφεραν να σώσουν μια τριανταριά δελφίνια και να τα ξαναβάλουν στο νερό.
«Ο αριθμός των δελφινιών που εξόκειλαν στην ακτή φθάνει τα 140 και τα περισσότερα απ' αυτά είναι νεκρά, αν και ορισμένα είναι ακόμη στη ζωή», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αμπουλαχί Μούσε.
«Είναι ένα φρικτό περιστατικό, δεν είχαμε ποτέ ως τώρα δει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.
Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν παρόμοιους αριθμούς.
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το επεισόδιο μπορεί να οφείλεται σε δίχτυα παράνομης αλιείας και σε μόλυνση του νερού.
Το «Clair Obscur» έγινε το video game με τις καλύτερες κριτικές όλων των εποχών από τους gamers
12:05
Η Shuri συναντά τους Fantastic Four στο νέο επικό teaser του «Avengers: Doomsday» (vid)
11:58
Πώς ο ορυκτός πλούτος της Γροιλανδίας και η γεωστρατηγική της θέση την έφεραν στο ραντάρ των ΗΠΑ
11:57
Δύο νεκροί σε επιθέσεις ουκρανικών drones στη Ρωσία - Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Κίεβο (vids)
11:55