Εισβολή απολυμένου εργολάβου στο Βρετανικό Μουσείο - Προκάλεσε προβλήματα σε εκθέσεις
Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε ότι έκλεισε κάποιες από τις εκθέσεις του το Σάββατο, αφού ένας απολυμένος εργολάβος πληροφορικής εισέβαλε στο μουσείο και προκάλεσε προβλήματα στα συστήματα του.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εργολάβος είχε απολυθεί την προηγούμενη εβδομάδα και συνελήφθη από την αστυνομία.
Το μουσείο ανέφερε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων, κάποιες εκθέσεις και μέρη της μόνιμης συλλογής ήταν κλειστά.
Αυτό το περιστατικό έρχεται μετά τον σκάνδαλο το 2023, όταν αποκαλύφθηκε ότι πρώην υπάλληλος του μουσείου είχε πουλήσει αντικείμενα που είχαν κλαπεί από τη συλλογή του, με 1.800 αντικείμενα να αναφέρονται ως χαμένα ή κλεμμένα.
Μετά την ανακάλυψη του σκανδάλου, ο διευθυντής του μουσείου παραιτήθηκε και ο Νίκολας Κούλιναν ανέλαβε τη θέση του διευθυντή πέρυσι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο με τις κλοπές τεχνουργημάτων
Πώς θα γίνονται οι παραδόσεις courier μετά το τέλος των μετρητών - Από πότε αλλάζει
03:00
Συντάξεις Νοεμβρίου: Ποιες είναι αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής στους δικαιούχους
02:00
Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς με το νέο νομοσχέδιο - Σε ποιες περιπτώσεις «παγώνουν» οι τόκοι
01:00
Δακτύλιος: Πώς μπορούν να εκδώσουν την κάρτα εισόδου οι πολίτες
00:30