Νέα έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου για κοινό εορτασμό του Πάσχα μεταξύ των Εκκλησιών
Ο Πάπας Φραγκίσκος
AP Photo/Andrew MedichiniΟ πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα Σάββατο (25/01) ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να αποδεχτεί μια κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα, καθώς αυτή η θρησκευτική γιορτή πέφτει σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με το θρησκευτικό ημερολόγιο που χρησιμοποιείται από κάθε δόγμα.
«Η Καθολική Εκκλησία είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί την ημερομηνία που θέλουν όλοι, μια ημερομηνία ενότητας», είπε ο ποντίφικας, εκτός κειμένου, κατά το κήρυγμά του στη λειτουργία με την οποία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα προσευχής για την ενότητα των χριστιανών.
«Κατά θεόσταλτο τρόπο, το Πάσχα θα γιορταστεί φέτος την ίδια ημέρα, με το Γρηγοριανό και το Ιουλιανό ημερολόγιο, όπως είναι το σωστό για αυτήν την οικουμενική επέτειο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Α΄ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας που διεξήχθη ακριβώς πριν από 1700 χρόνια.
«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου ώστε αυτή η σύμπτωση να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση σε όλους τους χριστιανούς να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς την ενότητα και για μια κοινή ημερομηνία για το Πάσχα», κατέληξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μήνυμα Πάπα σε Τραμπ: «Ελπίζω σε μια πιο δίκαιη κοινωνία χωρίς μίσος, διακρίσεις ή αποκλεισμούς»
Δήμας: «Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών στην Κυψέλη» – Τι είπε για το κυκλοφοριακό
11:37
Αλλάζει αύριο ο καιρός, έρχονται καταιγίδες: Πού θα βρέχει έως την Τετάρτη-Πότε επηρεάζεται η Αττική
11:36
Axios: Iρανικά σχέδια για δολοφονίες Αμερικανών αξιωματούχων - Σε επιφυλακή οι πρεσβείες των ΗΠΑ
11:19
Από το βουνό, στη θάλασσα: Γιώργος Τσιάνος, ο άνθρωπος πίσω από το «Amphibian»
11:12