«Ανοιχτό παράθυρο» για επανένταξη στον ΠΟΥ άφησε ο Τραμπ - «Βλέπει» επενδύσεις 1 τρισ. από Σ. Αραβία
Ντόναλντ Τραμπ
(AP Photo/Mike Stewart, File)Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επανεισδοχής της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Οι ΗΠΑ πρόκειται να αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ στις 22 Ιανουαρίου 2026, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΗΕ. Ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση την Δευτέρα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του.
Από το Λας Βέγκας, όπου συνεχίζει την περιοδεία του, ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία να κάνει μια επένδυση ύψους περίπου 1 τρισεκ. δολαρίων στις ΗΠΑ, αντί για τα 600 δισεκ. που δεσμεύτηκαν οι Σαουδάραβες να επενδύσουν.
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν είπε στον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα ότι το βασίλειο θέλει να επενδύσει 600 δισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ είναι στο απόγειο της εξουσίας του, αλλά καλείται να κερδίσει το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων
ΗΠΑ: Η Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό της υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Κρίστι Νόεμ
Πώς υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους - Πότε καταβάλλεται
01:00
ΔΥΠΑ: Δεύτερη ευκαιρία σε συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 55 ετών - Στις δομές υγείας
00:30
Γαλλία: Στόχος χάκερ το υπουργείο Εσωτερικών - Συνελήφθη ένας ύποπτος
23:58
Ιταλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε οριστικά τον Ματέο Σαλβίνι για την υπόθεση Open Arms
23:50