Λουκασένκο: «Να μετανοήσουν όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του 2020 - Θα τους δοθεί χάρη»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο κατά τη σημερινή ημέρα διενέργειας των προεδρικών εκλογών, τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει, κάλεσε όσους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του 2020 να μετανοήσουν, ενώ υπενθύμισε ότι οι αρχές τους «παρακολουθούν».
Ο 70χρονος ηγέτης αναγνώρισε ότι οι διαδηλωτές έχουν αποκλειστεί από ορισμένες θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι θα τους δινόταν μια «νέα ευκαιρία» εάν παραδέχονταν ότι «έκαναν λάθος», προσθέτοντας: «Δεν θα κυνηγήσουμε όλο τον κόσμο, αλλά τους παρακολουθούμε».
Επιπλέον, όπως είπε ο ίδιος, «δεν μετανιώνει καθόλου» που επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί το έδαφος της χώρας του ως βάση οπισθοφυλακής για τις δυνάμεις του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2022 που εισέβαλαν στην Ουκρανία.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο αν μετάνιωσε για αυτό, δεδομένης της κλίμακας της εισβολής που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τρία χρόνια και του απολογισμού, απάντησε: «Δεν μετανιώνω για τίποτα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία - Ο Λουκασένκο ετοιμάζεται για έβδομη θητεία
Λουκασένκο: Καλύτερα μια δικτατορία όπως στη Λευκορωσία παρά μια δημοκρατία όπως στην Ουκρανία
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη - Δεν υπάρχουν ξένοι στα θύματα λένε ελβετικά ΜΜΕ»
11:56
Το 2025 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι φέρνει το 2026
11:43
Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν παρά τη θέλησή τους και εκβίαζαν έξι αλλοδαπούς - Τρεις συλλήψεις
11:33
Τουλάχιστον 24 νεκροί σε ουκρανικό πλήγμα με drone εναντίον της Χερσώνας
11:23