Εικόνες από Παναγία των Παρισίων θύμισε φωτιά σε ιστορικό δημαρχείο στο Παρίσι
Πυροσβέστες εν ώρα δράσης στο Παρίσι
AP Photo/Thomas PadillaΜεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα σε δημαρχείο χτισμένο το 1876, στο Παρίσι, με την πυρκαγιά να τυλίγει τις φλόγες το δημαρχείο του 12ου διαμερίσματος.
Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου θύμισαν την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, το 2019.
Οι φλόγες κατέκαψαν τον πυργίσκο στην κορυφή του ιστορικού κτιρίου, σε ύψος 35 μέτρων - και εκφράζονται φόβοι για κατάρρευση.
Για ώρες, η πυροσβεστική έδινε μάχη με τις φλόγες και τελικά, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 7 το πρωί.
Το 120 διαμέρισμα, που ονομάζεται επίσημα και διαμέρισμα του Ρεγί,βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Σηκουάνα.
Στην περιοχή βρίσκεται το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, ο Αθλητικός και καλλιτεχνικός πολυχώρος Μπερσί, που μετονομάστηκε πλέον σε Accorhotels Arena και την Όπερα της Βαστίλης, τη δεύτερη μεγαλύτερη όπερα στο Παρίσι.
Το δάσος της Βενσέν με το Ζωολογικό Πάρκο του Παρισιού βρίσκεται επίσης σε αυτό το διαμέρισμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αναγεννήθηκε από τις «στάχτες» της η Παναγία των Παρισίων - Ανοίγει τις πύλες της στο κοινό
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ
22:10
Φρανσίσκο για μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Βρίσκομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ευρώπης»
22:03
Liveblog: Κυκλωμένο από τις φλόγες το χωριό Ασώματος στο Ρέθυμνο - Μάχη με τη φωτιά και στην Πάρο
21:59
Υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από το Φαρμακονήσι - Νέα κλιμάκωση από την Άγκυρα
21:52