ΚΟΣΜΟΣ

Διασώθηκαν 3.400 πρόσφυγες ανοιχτά της Λιβύης

Διασώθηκαν 3.400 πρόσφυγες ανοιχτά της Λιβύης
Eurokinissi/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Περίπου 1.100 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν την Κυριακή σε επιχειρήσεις στα ανοιχτά της Λιβύης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των διασωθέντων αυτό το Σαββατοκύριακο σε 3.400, ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας.

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν είχαν φύγει από τη Λιβύη στοιβαγμένοι σε 8 φουσκωτές λέμβους και δύο αλιευτικά σκάφη. Πλοία της ιταλικής ακτοφυλακής και του λιμενικού σώματος της Ιταλίας, ένα βρετανικό πλοίο, ένα πολεμικό πλοίο από την Ιρλανδία και πολλά σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων έσπευσαν να τους βοηθήσουν.

Επιπλέον, το πλοίο Aquarius, που έχουν ναυλώσει οι οργανώσεις SOS Mediterranée και Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) διέσωσε 552 ανθρώπους, μεταξύ αυτών γυναίκες και τρία μικρά παιδιά. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι που διασώθηκαν το Σάββατο από 18 σκάφη μεταφέρονται στην Ιταλία όπου αναμένεται να αφιχθούν αύριο Δευτέρα σε λιμάνια της Σικελίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, στην χώρα έχουν φθάσει 124.500 άνθρωποι από τις αρχές του έτους, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να προέρχεται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής. Την ίδια περίοδο το 2015, ο αριθμός των αφιχθέντων ήταν 122.000.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ