Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την κλήση σε απολογία της Τζόρτζια Μελόνι
H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι (AP Photo/Bilal Hussein)
AP Photo/Bilal HusseinΤην στήριξη της στην Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, μετά την δικαστική κλήση σε απολογία που ανακοίνωσε ότι έλαβε, αργά σήμερα (28/01) το απόγευμα.
«Είμαστε στο πλευρό της Μελόνι και των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, όπως και του υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης. Στο πλευρό όλων όσων έλαβαν κλήση σε απολογία», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι.
«Υπερασπίζω τον διαχωρισμό των εξουσιών, αλλά καταδικάζω επιλογές που ηχούν ως εκδίκηση για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού τομέα. Μου φαίνεται μια επιλογή η οποία στερείται κάθε βάσης, είναι μια επίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία πρέπει να απορριφθεί αποφασιστικά», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.
Σε ανάρτησή του στο «Χ», επίσης, ο γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι υπογράμμισε: «ντροπή, ντριπή, ντροπή. Η ίδιος εισαγγελέας που με κατηγόρησε στο Παλέρμο της Σικελίας, τώρα το ξαναεπιχειρεί στην Ρώμη, με την κυβέρνηση της κεντροδεξιάς. Επείγει άμεσα η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης».
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης
Σε ότι αφορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Έλι Σλάιν, τόνισε:
«Οι δικαστικές υποθέσεις δεν σχετίζονται με την δουλειά μας. Σε πολιτικό επίπεδο, ζητάμε από την Μελόνι να μην κρύβεται πίσω από τους υπουργούς της και να διευκρινίσει για ποιο λόγο η κυβέρνησή της επέλεξε να συνοδεύσει σπίτι του έναν Λίβυο βασανιστή, για τον οποίο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης».
Ο δε πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, πρόσθεσε ότι «αν η Μελόνι έλαβε δικαστική κλήση -κάτι που αποτελεί επιβεβλημένη πράξη- και δεν έχει τίποτα να κρύψει, ας απαντήσει με νηφαλιότητα. Έτυχε και σε εμένα με τον κορονοϊό, αλλά δεν με άκουσε κανείς να κλαψουρίζω κατά των δικαστικών».
Για τον αρχηγό των Ιταλών οικολόγων, 'Ανζτελο Μπονέλι, τέλος, «δεν είναι αλήθεια ότι η Μελόνι δεν είναι εκβιάσιμη, διότι η ίδια απέδειξε ότι είναι εκβιάσιμη από την κυβέρνηση της Λιβύης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλήση σε απολογία έλαβε η Μελόνι για την σύλληψη και απέλαση λίβυου αξιωματούχου
Με ασφάλεια προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τρεις πτήσεις από Πάφο και Λάρνακα
15:32
Παρουσιάστηκαν τα ιστορικά ντοκουμέντα των εκτελεσθέντων της Καισαριανής (pics)
15:24
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω Ημιμαραθώνιου
15:22
Πάνω από τα 52 ευρώ/MWh το φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά
15:14