Συνελήφθη 15χρονος που προετοίμαζε επίθεση στο Παρίσι
Στη σύλληψη ενός 15χρονου προχώρησε η αστυνομία της Γαλλίας, καθώς, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, προετοίμαζε επίθεση στο Παρίσι.
«Ο 15χρονος συνελήφθη το Σάββατο και τον βαρύνουν υποψίες ότι σχεδίαζε επίθεση σε δημόσιο χώρο στην γαλλική πρωτεύουσα», είπε μία από τις πηγές.
Η δεύτερη πηγή έκανε γνωστό ότι ο έφηβος είχε επαφές με τον Γάλλο ισλαμιστή Ρασίντ Κασίμ, ο οποίος είχε καθοδηγήσει επίσης μία από τις γυναίκες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον ενός σιδηροδρομικού σταθμού στο Παρίσι.
Η γαλλική εφημερίδα Le Monde έγραψε ότι ο Κασίμ βρίσκεται στη Συρία. Χρησιμοποιεί το Telegram, την υπηρεσία μηνυμάτων, για να προτρέψει τους υποστηρικτές του να διαπράξουν νέες επιθέσεις στη Γαλλία.
«Γυναίκες, αδελφές, συνεχίστε, επιτεθείτε. Πού είναι οι αδελφοί μας;... Εκείνη κράδαινε ένα μαχαίρι και επιτέθηκε σε έναν αστυνομικό... Πού είναι οι άνδρες;» ήταν ένα από τα μηνύματα του Κασίμ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.
Τέλος το ΣΔΟΕ έρχεται η ΓΔ ΔΕΟΣ - Πώς θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ
06:00
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ με 10.000 θέσεις εργασίας - Ποιοι είναι δικαιούχοι
05:00
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Από 1/2 τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
04:00
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Έρχονται καταγγελίες με ένα «κλικ»
03:00