Στη Γάζα ο απεσταλμένος του Τραμπ - Πρώτος Αμερικανός αξιωματούχος στην περιοχή μετά από 15 χρόνια
Ο Στιβ Γουίτκοφ
AP Photo/Leo CorreaΤη Λωρίδα της Γάζας μαζί με μέλος της κυβέρνησης του Ισραήλ επισκέφθηκε την Τρίτη (28/1) ο εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ που έγινε έτσι ο πρώτος Αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται την περιοχή μετά από 15 και πλέον χρόνια (τελευταίος ήταν ο Τζον Κέρι το 2009).
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNNi, ο Γουίτκοφ κινήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα κατά μήκος του διαδρόμου Νετζαρίμ, στρατηγικό σημείο στη Γάζα που διχοτομεί τη Λώριδα. Συνοδευόταν από τον Υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ.
Ο Γουίτκοφ αναμένεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα (29/1), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ προς Μασκ: «Να επιστρέψουν άμεσα από τον Διαστημικό Σταθμό οι δύο αποκλεισμένοι αστροναύτες»
Πάνω από 376.000 Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας
«Η Γάζα είναι η πατρίδα των Παλαιστινίων» δηλώνει το Ιράν - Καταδικάζει το σχέδιο Τραμπ
SPONSORED
To Παγκόσμιο έρχεται με σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr
11:21
Πανελλήνιες 2026: Χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες Ιστορία και Φυσική - Πολύ απαιτητική η Οικονομία
11:20
Θρίαμβος για το «Death of a Salesman» και τον Τζον Λίθγκοου στα Tony Awards 2026
11:15
Ο Δημήτρης Μακαλιάς Επί Σκηνής: «Το λατρεύω που μεγαλώνω, δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο»
11:05