Συρία: Oι αντάρτες υποστηρίζουν την εκεχειρία αλλά ανησυχούν για τους όρους
Οι Σύροι αντάρτες δήλωσαν μέσω επιστολής την Κυριακή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι θα «συνεργαστούν θετικά» για την εκεχειρία που σχεδιάζεται από ΗΠΑ και Ρωσία.
Ωστόσο, εξέφρασαν την βαθιά ανησυχία τους για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας όπως αυτές μεταβιβάστηκαν σε αυτούς, σύμφωνα με δύο στελέχη ομάδων ανταρτών που μίλησαν για το περιεχόμενο της επιστολής.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ η επιστολή αναφέρει ότι έχουν αγνοηθεί περιοχές υπό πολιορκία και απεύθυναν έκκληση να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια σε όλες αυτές τις περιοχές χωρίς εξαίρεση. Στο κείμενο εκφράζεται ανησυχία για την έλλειψη εγγυήσεων, μηχανισμών επιτήρησης ή επιβολής κυρώσεων για παραβιάσεις.
Επίσης εκφράζεται και η ανησυχία για άρθρα της συμφωνίας τα οποία υποδηλώνουν ότι δεν θα απαγορευτεί η πτήση μαχητικών αεροπλάνων της συριακής κυβέρνησης μέχρι και εννιά μέρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας.
SPONSORED
Πιερρακάκης στο Συνέδριο ΝΔ: «Σε έναν κόσμο αστάθειας η χώρα μας είναι νησίδα σταθερότητας»
14:02
Πανικός σε πτήση της American Airlines μετά από καπνό στην καμπίνα
13:54
Συννεφιά και αφρικανική σκόνη έχουν «σκεπάσει» την Αθήνα - Πότε εξασθενεί το φαινόμενο
13:44
Γεωργιάδης στο Συνέδριο ΝΔ: «Για να είναι η Ελλάδα ισχυρή πρέπει να κερδίσουμε τις εκλογές του 2027»
13:35