Πέντε νεκροί και περισσότεροι από 6.000 εκτοπισμένοι από πλημμύρες στη Μαλαισία
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν το βορειοδυτικό τμήμα της νήσου Βόρνεο, το οποίο ανήκει στη Μαλαισία.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, υποχρεώνοντας 2.357 κατοίκους στην πολιτεία Σάραουακ και άλλους 4.396 στη γειτονική πολιτεία Σαμπάχ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλέστερες τοποθεσίες.
Ο αντιπρόεδρος της μαλαισιανής κυβέρνησης Άχμαντ Ζαχίντ Χαμιντί, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν το επόμενο 24ωρο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκτεταμένες πλημμύρες πλήττουν το δυτικό τμήμα της Γαλλίας
SPONSORED
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Ποια η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Γεωργιάδης: Αποσύρονται από τα περίπτερα και μίνι μάρκετ όλα τα προϊόντα κάνναβης
23:57
Πυρά Μασκ κατά Βρετανίας: «Έχει γίνει νησί-φυλακή»
23:46