ΚΟΣΜΟΣ

Ο δήμος Αματρίτσε μηνύει το Charlie Hebdo

Ο δήμος Αματρίτσε μηνύει το Charlie Hebdo

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε σκίτσο του Charlie Hebdo, όπου τα θύματα του σεισμού που έπληξε την Ιταλία παρομοιάζονται με ζυμαρικά, ο δήμος της σεισμόπληκτης περιοχής Αματρίτσε, αποφάσισε να καταθέσει μήνυση για δυσφήμιση στο σατιρικό περιοδικό.

Η γελοιογραφία που εξόργισε του Ιταλούς φέρει τον τίτλο «Σεισμός αλά Ιταλικά» και παρουσιάζει έναν φαλακρό άνδρα, καταματωμένο και δίπλα του μια πληγωμένη γυναίκα εξίσου σε άσχημη κατάσταση. Πάνω από τους τραυματισμένους υπάρχουν οι λεζάντες «Πένες με σάλτσα ντομάτα» και αντίστοιχα «Πένες ο'γκρατέν».

CrV8MK8UIAIHRIA 1

Λίγο πιο δίπλα από τα χαλάσματα ενός γκρεμισμένου κτηρίου... προεξέχουν πόδια νεκρών.

Μετά από έντονες αντιδράσεις από την κοινότητα της Ιταλίας, το Charlie Hebdo απάντησε δημοσιεύοντας άλλο ένα σκίτσο στη σελίδα του στο Facebook, το οποίο αναφέρεται στο γεγονός ότι στο παρελθόν, το οργανωμένο έγκλημα είχε υπό τον έλεγχό του πολλές κατασκευαστικές εταιρείες στην Ιταλία.

14202778 1236792179677251 3012087200707996637 n copy

Στη γελοιογραφία διακρίνεται ένας άνδρας μισοθαμμένος στα ερείπια και η λεζάντα γράφει: "Ιταλοί, δεν έχτισε το Charlie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα έχτισε".

Ο συνήγορος του δήμου Αματρίτσε ανακοίνωσε:

Πρόκειται για ασύλληπτη προσβολή των θυμάτων μιας φυσικής καταστροφής. Η ελεύθερη έκφραση και κριτική είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, τόσο στην Ιταλία όσο και στην Γαλλία, αλλά δεν μπορούν όλα να θεωρούνται σάτιρα. Σε αυτή την περίπτωση προσβάλλεται η μνήμη των θυμάτων του σεισμού.

«Η απόφασή μας να μηνύσουμε το Charlie Hebdo είναι απόλυτα ορθή. Προσπαθούμε τώρα να εξακριβώσουμε αν μπορούμε να καταθέσουμε ανάλογη μήνυση και στην Γαλλία», δήλωσε από την μεριά του και ο δήμαρχος τoυ Αματρίτσε, Σέρτζιο Πιρότσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ