Λευκός Οίκος σε Καναδά για τους δασμούς: Μάλλον «παρανόησε» το διάταγμα Τραμπ
Προϊόντα κατά τη σάρωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σικάγο
AP Photo/Charles Rex Arbogast, FileΟ Καναδάς φαίνεται να «παρανόησε» το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την επιβολή δασμών, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (3/2) ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι το Μεξικό το πήρε στα «σοβαρά».
Ο Τραμπ επέβαλε το Σάββατο σαρωτικούς δασμούς σε εισαγωγές από το Μεξικό, τον Καναδά και την Κίνα, απαιτώντας από τις χώρες αυτές να περιορίσουν τη διακίνηση φαιντανύλης και την παράτυπη μετανάστευση στις ΗΠΑ. Αυτή η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο, κινδυνεύει να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και να πυροδοτήσει αύξηση του πληθωρισμού.
«Τα καλά νέα είναι ότι στις συνομιλίες μας το Σαββατοκύριακο, ένα από τα πράγματα που παρατηρήσαμε είναι ότι οι Μεξικανοί είναι πολύ, πολύ σοβαροί στο να κάνουν όσα είπε ο πρόεδρος Τραμπ», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Κέβιν Χάσετ.
«Οι Καναδοί φαίνεται να παρανόησαν τη σαφέστατη διατύπωση του εκτελεστικού διατάγματος», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνουν ο Καναδάς και το Μεξικό για να άρουν τους δασμούς που τους επέβαλε, ο Τραμπ είπε χθες σε δημοσιογράφους ότι «πρέπει πρώτα από όλα να να εξισορροπήσουν εμπόριο τους με τις ΗΠΑ».
SPONSORED
Θεσσαλονίκη: 45χρονη μητέρα άφησε μόνο στο σπίτι το 4χρονο παιδί της για δύο ώρες και συνελήφθη
09:20
Η Αθήνα χαράζει «γραμμή» άμυνας απέναντι στo τουρκικό νομοσχέδιο για τη «Γαλάζια Πατρίδα»
09:17
Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ποντίων: Ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού
09:10
Οι Thievery Corporation και οι The Wailers φέρνουν reggae vibes στο Release Athens 2026
09:09