Ντόναλντ Τραμπ: «Παγώνει» τους δασμούς στις εισαγωγές από τον Καναδά και το Μεξικό
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Ben CurtisΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, «με μεγάλη ικανοποίηση», πως αποφάσισε να αναστείλει για τουλάχιστον 30 ημέρες την επιβολή δασμών στις εισαγωγές καναδικών προϊόντων, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.
Όπως ανέφερε ο Τριντό μέσω Χ, ο Καναδάς δεσμεύτηκε να δημιουργήσει αξίωμα ανάλογο με του «τσάρου των συνόρων» στην κυβέρνηση Τραμπ προκειμένου να περιορίσει τις ροές παράτυπων μεταναστών και να καταπολεμήσει τη διακίνηση φαιντανύλης στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
«Οι προτεινόμενοι δασμοί αναστέλλονται για τουλάχιστον 30 ημέρες», πρόσθεσε ο Τριντό, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Οτάβας και Ουάσινγκτον για την εξεύρεση συνολικής λύσης.
Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι είναι «πολύ ικανοποιημένος από αυτό το πρώτο αποτέλεσμα» και ότι οι δασμοί που ανακοινώθηκαν το Σάββατο θα ανασταλούν «για 30 ημέρες» ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να επιτευχθεί «τελική οικονομική συμφωνία» των ΗΠΑ με τον Καναδά. Χαρακτήρισε «δίκαιο» το αποτέλεσμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος του Μεξικού: «Φρένο» για ένα μήνα στην επιβολή δασμών 25% βάζουν οι ΗΠΑ
Καναδάς: «Παγώνει» συμφωνίες με τις ΗΠΑ το Οντάριο - Ακύρωσε σύμβαση με τον Μασκ
Ζαχαράκη για Γκράβα: Θα καλέσω παιδιά και προέδρους 15μελών - Να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας
09:39
Νεκρή 20χρονη στη Θεσσαλονίκη μετά από χρήση ναρκωτικών - Συνελήφθη ο φίλος της
09:33
Wellness alert: Επαναφορά μετά το καλοκαίρι με θεραπείες στα ωραιότερα ξενοδοχειακά spa
09:30
Όταν το παραδοσιακό συναντά το έντεχνο: Η μπάντα Otra Rota έχει «αϋπνίες» και μιλά στο CNN Greece
09:28