Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες μετά από ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο

Συνεργείο στο πεδίο των ερευνών μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση
AP Photo/Evgeniy MaloletkaΤέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρωσικό πύραυλο στην πόλη Ιζιούμ, στην περιφέρεια του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία.
«Εχθρική επίθεση στο Ιζιούμ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι κατακτητές χρησιμοποίησαν βαλλιστικό πύραυλο. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Όλεχ Σινεχούμποφ σε ανάρτησή του στο Telegram.
Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο ίδιος έκανε λόγο και για 20 τραυματίες, διευκρινίζοντας ότι ο πύραυλος «έπληξε το κέντρο» της πόλης, η οποία αριθμούσε πάνω από 40.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο.
Διασώστες βρίσκονται στο σημείο και τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος στα χαλάσματα, πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Σινεχούμποφ, μια πενταώροφη πολυκατοικία υπέστη ζημιές και αρκετά κτίρια διοικητικών υπηρεσιών καταστράφηκαν μερικώς λόγω της επίθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια του Χαρκόβου, που συνορεύει με τη Ρωσία, αποτελεί τακτικά στόχο ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 14 νεκροί στην Ουκρανία από ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones

Μαζική επίθεση ουκρανικών drones σε ρωσικές εγκαταστάσεις - Στο «στόχαστρο» πυρηνικό εργοστάσιο

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Στην ίδια περιοχή όπου καταγράφεται η έντονη ακολουθία
12:53
Η Βασιλική Τρουφάκου απαγγέλλει Ματίας Αλμέιδα στο ΟΠΑΠ Game Time
12:50
Ντέιβιντ Λιντς και πυροσβέστες του Λος Άντζελες τιμήθηκαν στα βραβεία στο AFI
12:48
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 29χρονο που παρενόχλησε 24χρονη μέσα σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ
12:38