Ανοίγει ο δρόμος για την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Γαλλία - Απορρίφθηκε η δεύτερη πρόταση μομφής
Γαλλική Εθνοσυνέλευση {Φωτογραφία αρχείου).
AP Photo/Remy de la MauviniereΤο γαλλικό κοινοβούλιο απέρριψε το βράδυ της Τετάρτης (5/2) και τη δεύτερη πρόταση μομφής σε βάρος του πρωθυπουργού Φρανσουά Μπαϊρού, ανοίγοντας τον δρόμο για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2025, που θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη μείωση του υπέρογκου χρέους της Γαλλίας.
Οι προτάσεις μομφής υποβλήθηκαν από την Αριστερά αλλά ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν αφού ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός και οι Σοσιαλιστές δεν τις στήριξαν.
Συνολικά, 128 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρώτης πρότασης και 122 υπέρ της δεύτερης. Χρειάζονταν τουλάχιστον 289 ψήφοι για να πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού.
Ο Εθνικός Συναγερμός και οι Σοσιαλιστές είχαν ανακοινώσει πριν από τις ψηφοφορίες ότι δεν θα στήριζαν τις προτάσεις επειδή η Γαλλία χρειάζεται έναν προϋπολογισμό. Ωστόσο οι Σοσιαλιστές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν στο μέλλον μια δική τους, ξεχωριστή πρόταση μομφής με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του Μπαϊρού για το μεταναστευτικό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ορατό το ενδεχόμενο επιβίωσης της κυβέρνησης Μπαϊρού από την πρόταση μομφής - Η στάση των κομμάτων
Κατώτατος μισθός: Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις από τον Απρίλιο
00:30
Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε ρουκέτες σε ισραηλινή στρατιωτική θέση κοντά στη Χούλα
23:59
ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΗΚΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΗΑΕ: Τραμπ: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι την ολοκληρωτική ήττα του εχθρού- Νέες επιθεσεις σε Ιραν και Ισραήλ
23:50
Ρομπέρτα Μέτσολα: Η ασφάλεια της Κύπρου είναι η ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης
23:47