Ζελένσκι: Στην Ουκρανία τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Mirage
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Efrem LukatskyΗ Γαλλία έστειλε τα πρώτα μαχητικά Mirage 2000 στην Ουκρανία επιβεβείωσε σήμερα Πέμπτη (6/2) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Ο αεροπορικός στόλος της Ουκρανίας συνεχίζει να αναπτύσσεται. Τα πρώτα μαχητικά Mirage 2000 αφίχθησαν από τη Γαλλία, προσθέτοντας δυνατότητες στην αντιαεροπορική μας άμυνα» δήλωσε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.
Στις 6 Ιουνίου 2024, ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την παράδοση γαλλικών Mirage 2000 στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα Χ ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί.
Και πρόσθεσε ότι «τα πρώτα από αυτά έφτασαν σήμερα στην Ουκρανία με Ουκρανούς πιλότους που εκπαιδεύτηκαν για αρκετούς μήνες στη Γαλλία στο αεροσκάφος» και «θα βοηθήσουν τώρα στην υπεράσπιση των ουρανών της Ουκρανίας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τρεις νεκροί μετά από ουκρανική επίθεση με drones στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας
Διαθέσιμο από αύριο (1/07) το ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης από την ΑΑΔΕ
05:00
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκίνησε πιλοτικά η επέκταση της σε κρίσιμους κλάδους
04:00
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών έως την Παρασκευή 3 Ιουλίου
03:00
ΕΝΦΙΑ από το 2027 με βάση την Ηλεκτρονική Ταυτότητα – Χωρίς Αναδρομικά και Νέα Πρόστιμα
02:00