Οι χώρες της Βαλτικής συγχρονίστηκαν με το ευρωπαϊκό ηπειρωτικό δίκτυο ενέργειας
Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία ανακοίνωσαν σήμερα (09/02) ότι έχουν επιτυχώς συγχρονίσει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας τους στο ευρωπαϊκό ηπειρωτικό ενεργειακό δίκτυο, μία ημέρα μετά από τη σοβαρή επιδείνωση των ενεργειακών σχέσεων που είχαν εδώ και δεκαετίες, με τη Ρωσία.
Την εξέλιξη αυτή, χαιρέτισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια μιας ομιλίας της σε τελετή στο Βίλνιους μαζί με τους ηγέτες των τριών άλλων χωρών.
Η διασύνδεση των τριών χωρών της Βαλτικής με το ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο σχεδιάζονταν για χρόνια, ενώ σηματοδοτεί μία νέα περίοδο ελευθερίας για την περιοχή.
«Αυτές οι αλυσίδες της ενέργειας που σας ένωναν με εχθρικούς γείτονες θα ανήκουν πλέον στο παρελθόν», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν.
Επιδότηση στα καύσιμα: «Μυστικά» και προθεσμίες - Αναλυτικός οδηγός για το fuel pass
07:15
Το μήνυμα Τραμπ για την 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα εξακολουθεί να εμπνέει τους υπερασπιστές της ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο
07:10
«Γαλάζιους» τριγμούς προκαλεί η εικόνα της δικής των Τεμπών - Στοίχημα η 1η Απριλίου
07:10
Τραμπ: Κερδίζουμε τον πόλεμο, μιλάμε με το Ιράν - Επίθεση με drone σε δεξαμενή καυσίμων στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ - Σφοδρά χτυπήματα σε Τεχεράνη και Ισραήλ
07:01