Ένοχη μια... μαϊμού για το πανεθνικό μπλακ άουτ στη Σρι Λάνκα
Μία μαϊμού που εισέβαλε σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα κρίθηκε «ένοχη» για το μπλακ άουτ που άφησε χωρίς ρεύμα εκατομμύρια νοικοκυριά.
«Ένας πίθηκος ήρθε σε επαφή με τον μετασχηματιστή του δικτύου μας, προκαλώντας ανισορροπία στο σύστημα» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κουμάρα Τζαγιακόντι.
Το μπλακ άουτ σημειώθηκε την Κυριακή (9/2) αναγκάζοντας πολλούς και πολλές να παίρνουν ρεύμα από γεννήτριες. Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
«Ένας απατεώνας πίθηκος γκρέμισε ολόκληρο το ηλεκτρικό δίκτυο της Σρι Λάνκα αφού προκάλεσε πλήρη βλάβη σε έναν υποσταθμό στο Κολόμπο» έγραψε χρήστης του X (πρώην Twitter) σχολιάζοντας σκωπτικά το συμβάν.
«Ένας πίθηκος ισούται με το απόλυτο χάος. Ώρα να ξανασκεφτούμε τις υποδομές;» διερωτήθηκε ο ίδιος.
«Το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας είναι σε τόσο εξασθενημένη κατάσταση που ενδέχεται να αναμένονται συχνές διακοπές ρεύματος σε όλο το νησί, εάν υπάρξει διαταραχή ακόμη και σε μία από τις γραμμές μας» υπογράμμισε μηχανικός στο BBC.
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (05 Φεβρουαρίου)
06:30
Νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις με επιδότηση μισθού για προσλήψεις ανέργων από την ΔΥΠΑ
06:00
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτουν - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
05:00