Ο Αμπάς καταργεί τα επιδόματα στις οικογένειες φυλακισμένων Παλαιστινίων - Ο ρόλος των ΗΠΑ
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς
Alexey Maishev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APΗ Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε σήμερα ότι βάζει τέλος στο σύστημα «χορήγησης επιδομάτων» στις οικογένειες των κρατουμένων, των τραυματιών και των «μαρτύρων», ανταποκρινόμενη έτσι σε ένα μακροχρόνιο αίτημα των ΗΠΑ.
Το διάταγμα που υπέγραψε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δόθηκε στη δημοσιότητα από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, με το διάταγμα αναδιαρθρώνεται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ανακαλούνται τα επιδόματα που δίνονταν στις οικογένειες των φυλακισμένων στο Ισραήλ και στις οικογένειες Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό.
Το Ισραήλ υποστήριζε εδώ και χρόνια ότι το σύστημα αυτό «υποκινούσε την τρομοκρατία» και η σημερινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι συνεχίζεται η χορήγηση των επιδομάτων, πάγωσε τους πόρους που προορίζονταν για την Παλαιστινιακή Αρχή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παλαιστίνη: Συμφωνία Φατάχ - Χαμάς για σχηματισμό επιτροπής διακυβέρνησης της Γάζας
Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη στο εργοστάσιο στην Κορινθία με έναν 67χρονο νεκρό
20:25
Πέθανε ο «Δόκτωρ Θάνατος»: Ποιος ήταν ο Γκούντερ φον Χάγκενς - Επιθυμία του να «πλαστινοποιηθεί»
20:15
Στις φλόγες και η Πορτογαλία - Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών σε Γαλλία και Ισπανία
20:04
«Ραντεβού» τον Αύγουστο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας
19:53