ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αναζητούνται 20 νεαροί που γρονθοκόπησαν Πολωνό

Βρετανία: Αναζητούνται 20 νεαροί που γρονθοκόπησαν Πολωνό
REUTERS/Darren Staples

Οι Αρχές της Βρετανίας αναζητούν μια ομάδα 20 νεαρών που τραυμάτισαν σοβαρά έναν Πολωνό σε μια επίθεση που φαίνεται πως έχει ρατσιστικά κίνητρα.

Στη χώρα έχει ξεσπάσει μια σειρά εγκλημάτων μίσους με θύματα υπηκόους χωρών της ανατολικής Ευρώπης μετά την επικράτηση του Brexit, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Μια από τις επιθέσεις αυτές είχε ως θύμα έναν 28χρονο, ο οποίος χτυπήθηκε άσχημα το βράδυ της Παρασκευής από μια ομάδα εφήβων, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

"Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες, ιδιαίτερα την τοπική πολωνική κοινότητα, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε περιστατικά μίσους αυτού του είδους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη", τόνισε ο αστυνομικός διευθυντής του δυτικού Γιορκσάιρ, Πολ Μάνι.

Ο Μάνι επισήμανε πως οι αξιωματικοί αντιμετωπίζουν την επίθεση ως "ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι ως μια ένδειξη εξελισσόμενου ζητήματος μίσους στην περιοχή".

Έπειτα από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όπου το θέμα της μετανάστευσης είχε αναδειχθεί σε ένα από τα βασικά ζητήματα, έχει καταγραφεί μια εκτόξευση στα εγκλήματα μίσους σε όλη την Βρετανία σε ποσοστό 58%, με τις Αρχές της χώρας να έχουν καταγράψει 14.000 αντίστοιχα εγκλήματα μια εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα έως τα μέσα Αυγούστου.

Ενώ οι επιθέσεις μειώθηκαν προς το τέλος Αυγούστου, τα στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν μια αύξηση 14% σε σχέση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ