ΚΟΣΜΟΣ

Σε τεχνητό κώμα τέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες

Σε τεχνητό κώμα τέθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απονέμει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας (Presidential Medal of Freedom) στον Σίμον Πέρες κατά τη διάρκεια δείπνου προς τιμήν του τότε προέδρου του Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε στο East Room του Λευκού Οίκου, τη 13 Ιουνίου 2012. Ο Πέρες ήταν ο δεύτερος Ισραηλινός που έλαβε το συγκεκριμένο παράσημο μετά τον Ισραηλινό πολιτικό και αντιφρονούντα στην ΕΣΣΔ Νατάν Σαράνσκι (Natan Sharansky) Martin H. Simon-Pool/Getty Images

Οι γιατροί έθεσαν τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες (Simon Peres) σε τεχνητό κώμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Ο 93χρονος, βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης, Πέρες υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και διακομίστηκε σήμερα το βράδυ στο νοσοκομείο Sheba Medical Center του Τελ Χασομέρ (Tel HaShomer), κοντά στο Τελ Αβίβ (Tel Aviv).

«Οι γιατροί του αποφάσισαν να τον αναισθητοποιήσουν και να τον θέσουν σε μηχανική υποστήριξη για να διευκολύνουν την περαιτέρω διαδικασία. Σε λίγα λεπτά θα υποβληθεί σε τομογραφία για να αξιολογήσουν την κατάσταση του», ανέφερε το γραφείο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ