Νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό τρεις Παλαιστίνιοι αστυνομικοί στη Ράφα
Αστυνομικές δυνάμεις στη Γάζα (φωτογραφία αρχείου) AP Photo/ Khalil Hamra
Την εύθραυστη εκεχειρία στη Γάζα απειλεί ο θάνατος τριών Παλαιστινίων αστυνομικών από ισραηλινή αεροπορική επίθεση που εξαπολύθηκε την Κυριακή (16/2).
Οι αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διασφαλίσουν την είσοδο φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παλαιστινιακής Αρχής.
«Το υπουργείο…καταδικάζει το έγκλημα αυτό και καλεί τους μεσολαβητές και τη διεθνή κοινότητα να αναγκάσουν τον κατακτητή να σταματήσει να στοχοθετεί την αστυνομική δύναμη, που είναι μη στρατιωτικό όργανο» αναφέρει η ανακοίνωση.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικό πλήγμα με στόχο αρκετούς ενόπλους που κινούνταν προς δυνάμεις οι οποίες είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Όπως ισχυρίστηκαν «αρκετοί ένοπλοι κατευθύνονταν προς τα ισραηλινά στρατεύματα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και επλήγησαν από αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας» δήλωσε ο στρατός.
Συνεχίζεται το «σαφάρι» για τα ανασφάλιστα οχήματα - Ποιοι θα πάρουν «ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ
15:11
Τι εξετάζουν οι «σκληροί» των μπλόκων: Στο τραπέζι συνάντηση με Μητσοτάκη - Οι «κόκκινες γραμμές»
15:08
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή κόντρα ΝΔ – αντιπολίτευσης για την κατάθεση Αραχωβίτη
15:00
Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η κυβέρνηση - Το πιθανότερο ενδεχόμενο να απορριφθούν
14:59