«Δημοκρατική λύση» για το κουρδικό επεξεργάζεται ο ιδρυτής του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν
Ανανεώθηκε:
Για την επίτευξη δημοκρατικής λύσης «επί νόμιμων βάσεων» αγωνίζεται ο ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του φιλοκουρδικού κόμματος DBP (Δημοκρατικό Κόμμα των Περιφερειών).
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες, ο κ. Οτσαλάν αγωνίζεται για την επίτευξη δημοκρατικής λύσης επί νόμιμων βάσεων» δήλωσε ο Κεσκίν Μπαγιντίρ.
«Ο κουρδικός λαός και οι λαοί της Μέσης Ανατολής περιμένουν να επιλυθεί το κουρδικό πρόβλημα επί δημοκρατικής και νόμιμης βάσης τόσο στην Τουρκία, όσο και σε ολόκληρο το Κουρδιστάν» σημείωσε ο ίδιος.
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις
Εδώ και δεκαετίες οι Κούρδοι, που βρίσκονται διασκορπισμένοι στην Τουρκία, τη Συρίας, το Ιράκ και το Ιράν διεκδικούν την συγκρότηση ενός αυτόνομου κράτους, ωστόσο βρίσκονται αντιμέτωποι με την σθεναρή αντίσταση της Άγκυρας.
Το τελευταίο διάστημα διενεργούνται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό, αντιπροσωπεία του DBP, που διαμεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις συναντήθηκε με τον Νεσιρβάν Μπαρζανί, πρόεδρο της αυτόνομης επαρχίας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ,.
Η τουρκική αντιπροσωπεία είχε την Κυριακή (16/2) συνάντηση με τον ιστορικό κούρδο ηγέτη του Ιράκ Μασούντ Μπαρζανί.
Την Τρίτη (18/2) θα επισκεφθεί την Σουλεϊμανίγια, την δεύτερη σε μέγεθος πόλη του ιρακινού Κουρδιστάν, για να συναντηθεί με τον Μπαφέλ Ταλαμπανί, πρόεδρο της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (UPK), της άλλης ιστορικής παράταξης των Κούρδων του Ιράκ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στη Βαγδάτη ο Χακάν Φιντάν - Ζητάει κοινό μέτωπο Ιράκ και Τουρκίας για το ΡΚΚ
Θεσσαλονίκη: Οδηγός αυτοκινήτου χτύπησε ποδηλάτη με λοστό στη μέση του δρόμου μετά από καυγά
11:04
Νέα στρατηγική συνεργασία Westnet και Acer στην Ελλάδα
11:00
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για Europa League, Conference League και Euroleague
10:54
Γαλλία: Ποιοι ευθύνονται για τα βίαια επεισόδια – Η πολιτική αντιπαράθεση και τα αιτήματα των νέων
10:48