ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σενάρια για τις συνθήκες συντριβής του Airbus 321

Νέα σενάρια για τις συνθήκες συντριβής του Airbus 321
Η φωτογραφία της Νταρίνα στο αεροδρόμιο, που τράβηξε η μητέρα της, έχει γίνει το παγκόσμιο σύμβολο των θυμάτων της πτήσης CNN

Νέα σενάρια για τις συνθήκες συντριβής του ρωσικού Airbus A321 φέρνει στο προσκήνιο ο Βρετανικός τύπος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η μόλις 10 μηνών Νταρίνα, το μικρότερο σε ηλικία θύμα της αεροπορικής τραγωδίας, ίσως να κρατά το «κλειδί» της λύσης του μυστηρίου.

Η σορός του μωρού βρέθηκε σε απόσταση περισσοτέρων από 21 μιλιών από την κύρια περιοχή της συντριβής, ένδειξη ότι το αεροπλάνο ίσως να εξερράγη νωρίτερα από ότι πίστευαν οι ειδικοί. Το δεδομένο αυτό ανάγκασε τους ερευνητές να διευρύνουν την περιοχή αναζήτησης στοιχείων και θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων.

Η περιοχή έρευνας και η αναζήτηση συντριμμιών είχε οριστεί σε μια μικρότερη περιοχή, όμως τώρα έχει επεκταθεί στα 25 μίλια.

Η τοποθεσία που βρέθηκε η σορός της Νταρίνα βρίσκεται πιο κοντά στο αεροδρόμιο, γεγονός που δίνει ενδείξεις ότι το αεροσκάφος εξερράγη αμέσως μετά την απογείωση.

Το κοριτσάκι ταξίδευε με τους γονείς του από το αεροδρόμιο Sharm el-Sheikh προς την Αγ. Πετρούπολη. Η φωτογραφία της μικρής στο αεροδρόμιο, που τράβηξε η μητέρα της, έχει γίνει το παγκόσμιο σύμβολο των θυμάτων της πτήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ