ΚΟΣΜΟΣ

Ποτάμια αίματος ζώων στους δρόμους της Ντάκα

Ποτάμια αίματος ζώων στους δρόμους της Ντάκα
Twitter

Το αίμα από τις εκατοντάδες θυσίες ζώων που έγιναν στο πλαίσιο του τελετουργικού για το θρησκευτικό φεστιβάλ Κουρμπάν Μπαϊράμ, πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές. 

Το κακό σύστημα αποστράγγισης προκαλεί πολύ συχνά πλημμύρες στη Ντάκα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν ποτέ τόσο ορατό, όσο την Τρίτη όταν θυσιάστηκαν πρόβατα, κατσίκες και αγελάδες στο πλαίσιο της μουσουλμανικής γιορτής.

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι απέφυγαν τις ειδικά διαμορφωμένες περιοχές για τις θυσίες και προτίμησαν τα γκαράζ και τους δρόμους γύρω από τα σπίτια τους για το έθιμο.

Untitled copy

Twitter/@gynec

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία εφιαλτική πρόσμιξη αίματος και νερού που πλημμύρισε τους δρόμους και τις στενές λωρίδες ασφάλτου της μεγαλούπολης θυμίζοντας εικόνες «Αποκάλυψης».

«Ένιωθα σαν να περπατούσα σε μία γειτονιά μετά την Αποκάλυψη», δήλωσε ο Atish Saha, καλλιτέχνης με έδρα τη Ντάκα. «Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα. Ήταν μια εικόνα μαζικής βίας που δεν θα έπρεπε να τη βιώνει κανένας», συμπληρώνει.

Untitled copy copy

Twitter/@mehboob_buttar

Τα νερά υποχώρησαν από τους δρόμους το πρωί της Τετάρτης, αλλά η άσφαλτος και το χώμα έχουν ακόμα ένα κοκκινωπό χρώμα και κάποια υπολείμμματα από το τελετουργικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ