Ποτάμια αίματος ζώων στους δρόμους της Ντάκα
Το αίμα από τις εκατοντάδες θυσίες ζώων που έγιναν στο πλαίσιο του τελετουργικού για το θρησκευτικό φεστιβάλ Κουρμπάν Μπαϊράμ, πλημμύρισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές.
Το κακό σύστημα αποστράγγισης προκαλεί πολύ συχνά πλημμύρες στη Ντάκα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian. Το πρόβλημα όμως δεν ήταν ποτέ τόσο ορατό, όσο την Τρίτη όταν θυσιάστηκαν πρόβατα, κατσίκες και αγελάδες στο πλαίσιο της μουσουλμανικής γιορτής.
Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι απέφυγαν τις ειδικά διαμορφωμένες περιοχές για τις θυσίες και προτίμησαν τα γκαράζ και τους δρόμους γύρω από τα σπίτια τους για το έθιμο.

Twitter/@gynec
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία εφιαλτική πρόσμιξη αίματος και νερού που πλημμύρισε τους δρόμους και τις στενές λωρίδες ασφάλτου της μεγαλούπολης θυμίζοντας εικόνες «Αποκάλυψης».
«Ένιωθα σαν να περπατούσα σε μία γειτονιά μετά την Αποκάλυψη», δήλωσε ο Atish Saha, καλλιτέχνης με έδρα τη Ντάκα. «Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα. Ήταν μια εικόνα μαζικής βίας που δεν θα έπρεπε να τη βιώνει κανένας», συμπληρώνει.

Twitter/@mehboob_buttar
Τα νερά υποχώρησαν από τους δρόμους το πρωί της Τετάρτης, αλλά η άσφαλτος και το χώμα έχουν ακόμα ένα κοκκινωπό χρώμα και κάποια υπολείμμματα από το τελετουργικό.
ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: Σε τροχιά πολέμου με τις ΗΠΑ το Ιράν: Οι εντολές Χαμενεΐ και η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων
12:50
«Χτύπημα» σε κύκλωμα ναρκωτικών: 23χρονος είχε στήσει εργαστήρια κοκαΐνης σε Αργυρόπουλη και Ραφήνα
12:32
Αίτημα να κηρυχθεί η Λήμνος σε κατάσταση έκατακτης ανάγκης: Χωρίς νερό η Μύρινα - Κλειστά σχολεία την Τρίτη
12:19
Συνεχίζονται οι έρευνες στο Βελούχι για τον αγνοούμενο ορειβάτη - Δεν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες
12:15