Μασκ σε συνέδριο συντηρητικών: «Αυτό είναι για τη γραφειοκρατία» - Δώρο του Μιλέι το αλυσοπρίονο
Ο Έλον Μασκ κρατάει το αλυσοπρίονο που του έκανε δώρο ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, στις 20 Φεβρουαρίου 2025.
AP Photo/Jose Luis MaganaΟ Έλον Μασκ κραδαίνοντας ένα αλυσοπρίονο εμφανίστηκε στη σκηνή που είχε στηθεί στο Συνέδριο της Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης, έξω από την Ουάσινγκτον, χθες Πέμπτη (20/02) και μίλησε μεταξύ άλλων για μείωση των δαπανών και για περικοπές του ομοσπονδιακού εργατικού δυναμικού, ενώ κατηγόρησε του Δημοκρατικούς για «προδοσία».
Ο Μασκ εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας μαύρα γυαλιά ηλίου και καπέλο με το σύνθημα «Make America Great Again» και τον ακολούθησε ο Αργεντίνος πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι που του έδωσε ένα αλυσοπρίονο, το οποίο ο Μασκ σήκωσε ψηλά λέγοντας: «Αυτό είναι το αλυσοπρίονο για τη γραφειοκρατία».
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και δεξί χέρι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι το αλυσοπρίονο ήταν δώρο του προέδρου της Αργεντινής, ο οποίος μάλιστα είχε χαράξει το σύνθημα «Viva la libertad, carajo» δηλαδή «Ζήτω η ελευθερία, γαμώτο», ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί ο ίδιος.
Πάντως, η ανακοίνωση ότι ο Έλον Μασκ θα είναι ο ομιλητής του συνεδρίου, προκάλεσε αντιδράσεις από ακτιβιστές που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, κάτι που όμως δεν φάνηκε να τον ενοχλεί.
Σκάνδαλο με κρυπτονομίσματα
Ο Χαβιέρ Μιλέι ερευνάται από την εισαγγελία της χώρας του για σκάνδαλο με κρυπτονομίσματα που ο ίδιος προωθούσε από τον λογαριασμό του. Μάλιστα, όσοι επένδυσαν σε αυτά έχασαν τα χρήματά τους.
Από την πλευρά του ο Μιλέι λέει πως δεν προώθησε το κρυπτονόμισμα αλλά ότι απλά έκανε share από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
SPONSORED
Βιωματικές εμπειρίες οδηγούν τον επισκέπτη από τη «Γένεση» στη «Μεταμόρφωση» στη Μεσσηνία
08:00
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα ποδηλασίας
07:58
Στο Ιράν ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν – Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο για συμφωνία με τις ΗΠΑ
07:55
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα
07:45