ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Δολοφονήθηκε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος

Τουρκία: Δολοφονήθηκε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος
REUTERS TV

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, το οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα μπροστά στο σπίτι του στην περιοχή Σεμντινλί της επαρχίας Χακάρι.

Ο Αχμέτ Μπουντάκ ήταν υποψήφιος με το AKP στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, όμως δεν εξελέγη στο κοινοβούλιο. Η επαρχία Χακάρι βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν και το Ιράκ και η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Κούρδοι.

Η εκτέλεση του Μπουντάκ σημειώνεται μόλις δύο ημέρες αφότου το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) πραγματοποίησε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη γειτονική πόλη Βαν, κοντά στα γραφεία του ΑΚΡ, τραυματίζοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους. Το PKK ανακοίνωσε ότι αφορμή για την επιχείρηση αυτή ήταν εν μέρει η απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει από τα καθήκοντά τους τους Κούρδους δημάρχους 24 πόλεων.

Η δολοφονία του Μπουντάκ είναι η δεύτερη στελέχους του ΑΚΡ τους τελευταίους μήνες. Τον Αύγουστο, στη γειτονική επαρχία Σιρνάκ, άνδρες του PKK απήγαγαν και σκότωσαν τον επικεφαλής ενός τοπικού παραρτήματος της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ