ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Εκατό χρόνια φυλακή για βιασμό τριών κοριτσιών σε εκκλησία

Κένυα: Εκατό χρόνια φυλακή για βιασμό τριών κοριτσιών σε εκκλησία
REUTERS/Joseph Okanga

Δικαστήριο της Κένυας καταδίκασε την Τετάρτη έναν άνδρα σε  κάθειρξη 100 ετών με την κατηγορία ότι βίασε τρία κορίτσια, ηλικίας 10-13 ετών, αφού τα κλείδωσε προηγουμένως σε μια εκκλησία, 

"Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να εκτίσει ποινή τέτοια που να είναι αποτρεπτική για άλλους επίδοξους βιαστές", τόνισε ο δικαστής Μάξγουελ Γκιτσέρου, εξηγώντας για ποιον λόγο επέβαλε αυτήν την ποινή.

Ο Χάρισον Κινίουα, 21 ετών, σήμερα, κακοποίησε σεξουαλικά τα θύματά του στις 9 Δεκεμβρίου 2015 μέσα στην εκκλησία του χωριού Κανγκάρου. Τα τρία κορίτσια είχαν πάει στην εκκλησία για να επιστρέψουν τα καθίσματα που είχε δανειστεί η οικογένειά τους για μια κηδεία.

Ο κατηγορούμενος, που δεν είναι ιερωμένος, είχε παραστεί και αυτός στην κηδεία και κατόπιν ακολούθησε τα κορίτσια μέσα στον ναό. Στη συνέχεια, προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή των θυμάτων του, προσφέροντας τους τηγανιτές πατάτες. Όμως εκείνα αφηγήθηκαν στους γονείς τους τα γεγονότα και από την ιατροδικαστική εξέταση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχαν κακοποιηθεί.

Ο Κινίουα αρχικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και τις απέδωσε σε μια διένεξη που είχε με την οικογένεια. Στο δικαστήριο παραδέχτηκε την ενοχή του, υποστηρίζοντας ότι βίασε τις ανήλικες γιατί νόμιζε ότι ήταν "αρκετά ώριμες".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ