ΚΟΣΜΟΣ

Πίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ; Και αν ναι, πόσο;

Πίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ; Και αν ναι, πόσο;
REUTERS/Vincent Kessler

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των διεθνή ΜΜΕ τα οποία τον κατηγορούν ότι πίνει.

«Μέθυσος ο Γιούνκερ», «Πίνει κονιάκ στο πρωινό του», «Ο Γιούνκερ είναι μεθύστακας», «Τσιγάρα, ποτά και «ακανόνιστη» συμπεριφορά», είναι μερικοί από τους τίτλους γνωστών Μέσων.

Μάλιστα, οι φήμες πήραν «φωτιά» όταν κατά την υποδοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής, τον Μάιο του 2015, το βάδισμά του ήταν ασταθές, ενώ αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας «δικτάτορα» χτυπώντας του – φιλικά – το μάγουλο.

12

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνερ παρά τις επιθέσεις, δεν είχε απαντήσει. Μέχρι σήμερα όμως. Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Libération ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνείται ότι είναι αλκοολικός.

«Πιστεύεις ότι θα είχα ακόμα τη θέση μου αν έπινα κονιάκ το πρωί;» είπε ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του αλλά και της οικογένειάς του για όλα όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς.

Είμαι πραγματικά λυπημένος. Οι φήμες έχουν βάλει υποψίες στη γυναίκα μου και με έχει ρωτήσει και η ίδια αν της λέω ψέματα γιατί στο σπίτι δεν πίνω, πρόσθεσε.

Όσο για την περίφημη Σύνοδο Κορυφής τόνισε: «Πάντα αποκαλώ έτσι τον Ορμπάν. Αυτό είναι το στυλ μου. Δηλαδή, εάν κάποιος σπάσει το κλίμα της σοβαροφάνειας είναι ή τρελός ή αλκοολικός;».

Για το βάδισμά του υποστήριξε ότι έχει πρόβλημα με το πόδι του έπειτα από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε το 1989.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ