Ελίζαμπεθ Χολμς: Εφετείο των ΗΠΑ επικύρωσε την καταδίκη της ιδρύτριας της «Theranos»
Η Ελίζαμπεθ Χολμς
AP Photo/Jeff ChiuΕφετείο των ΗΠΑ επικύρωσε την καταδίκη της ιδρύτριας της «Theranos» Ελίζαμπεθ Χολμς για εξαπάτηση επενδυτών. Η Χολμς, η οποία έχει κατηγορηθεί για με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την τεχνολογία εξετάσεων αίματος που προωθούσε η εταιρείας της, εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης 11 ετών σε κέντρο κράτησης στο Τέξας.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά την κάθειρξή της από τις δικαστικές Αρχές της Καλιφόρνια, το 9ο Περιφερειακό Εφετείο των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο επικύρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, τις ποινές και το αίτημα αποκατάστασης 452 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Χολμς.
Επικύρωσε επίσης την καταδίκη σε βάρος του Ραμές «Σάνι» Μπαλουάνι, όπως μετέδωσε το ABC News.
Από επόμενη «Στιβ Τζομπς» σε σκάνδαλο εκατομμυρίων
Κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως ο «επόμενος Στιβ Τζομπς», ενώ είχε ειπωθεί ότι ήταν η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο.
Ξεκίνησε την «Theranos» αφού εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ σε ηλικία 19 ετών και η αξία της αυξήθηκε απότομα όταν υποσχέθηκε πως η εταιρεία θα μπορούσε να φέρει «επανάσταση» στη διάγνωση των ασθενειών.
Όμως η τεχνολογία που διαφήμιζε η Χολμς δεν λειτούργησε και - πνιγμένη στις αγωγές - η εταιρεία διαλύθηκε το 2018.
Ποια τα «κλειδιά» των 120 δόσεων με ελάχιστη 30 ευρώ: Ποιοι κερδίζουν, ποιες οφειλές εντάσσονται
03:00
Οφειλέτες και servicers: Ποιες οι νέες παρεμβάσεις για μεγαλύτερη προστασία και διαφάνεια
02:00
Υποχρεωτική η αναγραφή του μισθού στις αγγελίες - Νέοι κανόνες στις προσλήψεις από 1η Νοεμβρίου
01:00
Ηλεκτρονική τιμολόγηση: Mέχρι τις 12 Οκτωβρίου πρέπει να υποβάλλουν την δήλωση οι επιχειρήσεις
00:30