Λευκός Οίκος: Στον «πάγο» η συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι μετά τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αμφισβήτησε την Τετάρτη (26/2) ότι θα γίνει το φερόμενο ταξίδι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή (28/2).
«Εάν ο Ουκρανός ηγέτης πει ότι η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν καταλαβαίνω γιατί μια πρόσκληση θα είχε νόημα. Υπάρχει μια προσδοκία ότι ο ερχομός του είναι να αναγνωρίσει μια τελική θέση και δεν βρίσκεται σε τελική θέση με τα δικά του λόγια σε αυτή τη νέα διατύπωση», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας ανώνυμα στο Reuters.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ είχε περιγράψει τη συμφωνία ως «προκαταρκτική» συμφωνία, την οποία η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα εγκρίνει την Τετάρτη (26/2) .
«Αυτή η συμφωνία είναι μέρος των μεγαλύτερων συμφωνιών μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να είναι μέρος των μελλοντικών εγγυήσεων ασφάλειας ... μια συμφωνία είναι συμφωνία, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε το ευρύτερο όραμα. Αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να έχει μεγάλη επιτυχία ή θα μπορούσε να περάσει ήσυχα. Και η μεγάλη επιτυχία εξαρτάται από τη συνομιλία μας με τον Πρόεδρο Τραμπ», είπε ο Ζελένσκι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτό είναι το πλήρες κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ - Ουκρανίας για τα ορυκτά
«Στροφή» για τα ορυκτά: Τι αποκαλύπτει η συμφωνία ΗΠΑ - Ουκρανίας για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ
CNNi: Η Ευρώπη ενδέχεται να αντιμετωπίσει έλλειψη καυσίμων αεροσκαφών σε τρεις εβδομάδες
20:57
Φωτιά στην Πάτρα: Μητέρα στελέχους του ΠΑΣΟΚ η 92χρονη που βρέθηκε νεκρή
20:45
O πρόεδρος Αούν καταδικάζει τις επιθέσεις του Ισραήλ σε κρατικούς θεσμούς του Λιβάνου
20:39
Κρυοπηγή: Σε κλίμα συγκίνησης το μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες της Μεγάλης Παρασκευής του 1944
20:34