Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Κόστα: Στο επίκεντρο Ουκρανία, Συρία και Κυπριακό
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ukrainian Presidential Press Office via APΤηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Πέμπτη (27/2) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα.
« Η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος, υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. χώρα και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη σχέση μας», τονίζει ο Κόστα, με ανάρτησή του στο «Χ».
«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εκτιμούμε τον ρόλο της Τουρκίας ως σημαντικού παγκόσμιου και περιφερειακού παράγοντα και επιδιώκουμε να συνεργαστούμε στενά για να εξασφαλίσουμε μια διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία και να υποστηρίξουμε μια χωρίς αποκλεισμούς και δημοκρατική μετάβαση στη Συρία», αναφέρει στη συνέχεια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, τονίζει: «Εξέφρασα την πλήρη υποστήριξή μου στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για τις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φον ντερ Λάιεν και Κόστα στο Λονδίνο στη συνεδρίαση για την Ουκρανία την Κυριακή
Ερντογάν: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη την Τουρκία και εμείς θα τη σώσουμε»
ΟΣΕ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη λόγω δολιοφθοράς στα καλώδια τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης
23:10
Χαλκιδική: Σε γυναίκα ανήκουν τα οστά που εντοπίστηκαν σε σακούλες – Τι εξετάζεται
23:08
Δορυφορικές εικόνες διαψεύδουν τον Τραμπ: Το Ιράν θωρακίζει τα πυρηνικά του μετά τους βομβαρδισμούς (pics)
23:00
Βικτόρια Πλζεν – Παναθηναϊκός 1-1 (3-4 πεν.): Συγκλονιστική πρόκριση για το «τριφύλλι»
22:51