Πακιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε ισλαμικό σχολείο με έξι νεκρούς
Αστυνομικοί στο Πακιστάν μετά από βομβιστική επίθεση
AP/Arshad ButtΒομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στο βορειοδυτικό Πακιστάν ανάμεσα σε πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί σε ισλαμικό σχολείο για την προσευχή της Παρασκευής με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.
Η επίθεση σημειώθηκε στο ισλαμικό σχολείο όπου φοίτησαν πολλοί ανώτατοι ηγέτες των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, περιλαμβανομένου του ιδρυτή της οργάνωσης μουλά Ομάρ.
Από την έκρηξη στο ιστορικό κορανικό σχολείο των Ταλιμπάν σκοτώθηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Μολάνα Χαμιντούλ Χακ Χακάνι, ο γιος του εκλιπόντος Μολάνα Σαμί ουλ Χακ, ο οποίος θεωρείται “πατέρας” του κινήματος των Ταλιμπάν.
Το σχολείο Νταρούλ Ουλούμ Χακάνια βρίσκεται σε πακιστανική πόλη στην αφγανική μεθόριο.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Στην Καμπούλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν “καταδίκασε απερίφραστα” την επίθεση, αποδίδοντάς την σε “μέλη του Ισλαμικού Κράτους”, ενώ ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεμπάζ Σαρίφ και ο υπουργός Εσωτερικών Μοχσέν Νακβί έκαναν λόγο για “τρομοκρατική” ενέργεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πακιστάν: Νεκροί επτά επιβάτες λεωφορείου από ένοπλη επίθεση σε αυτοκινητόδρομο
ΤΙ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Ο Τραμπ «ζυγίζει» μία πιθανή επέμβαση στο Ιράν: Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει - Οι επιλογές και το δίλημμα
09:40
Το Peugeot 408 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε
09:28
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το Εφετείο για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας
09:27
Την πρώτη κούκλα Barbie με αυτισμό κυκλοφόρησε η Mattel
09:18